Tuber Aestivum

Tuber Aestivum

MOMENTÁLNE NIE JE V PONUKE

SEZÓNA ZBERU: MÁJ – SEPTEMBER

Hľuzovka letná je v gastronómii najčastejšie používaná a všeobecne veľmi obľúbená, lebo je cenovo najprístupnejšia. V porovnaní s ostatnými hľuzovkami má však slabšiu aromatiku, najmä na začiatku sezóny, preto odporúčame tepelne ju upraviť. Jemne povarená v tukoch (olej, maslo) pustí príjemnú vôňu a chuť, ktorá je v surovom stave menej výrazná. Skvele sa hodí do krémových omáčok na cestoviny alebo do rizota. Sezóna jej zberu je pomerne dlhá, podmienky zberu nenáročné a preto aj cena je výrazne nižšia ako pri ostatných druhoch. Ponúkame vám letné hľuzovky prvej triedy zbierané vo voľnej prírode toskánskych lesov len 24-48 hodín pred dodaním na Slovensko.