Recepty

HĽUZOVKOVÉ MASLO

Budete potrebovať:
-15g-20g čerstvej hľuzovky
-250 gramov kvalitného masla
-hrubozrnnú soľ
-potravinársku fóliu

Na panvici roztopte celé maslo. Pridajte polovicu nadrobno nasekaných hobliniek hľuzovky. Povarte asi 2 minúty na miernom ohni, nech to nevrie, trochu osoľte. Odstavte, pridajte zvyšné nadrobno nasekané hoblinky hľuzovky. Nechajte vychladnúť pri izbovej teplote, prípadne dajte na chvíľu do chladničky. Keď zmes vychladne a jemne stuhne, vmiešajte 2-3 štipky hrubozrnnej soli. Z panvice zmes preložte do potravinárskej fólie a zabaľte do rolky. Takto maslo buď zamrazte alebo nechajte v chladničke úplne stuhnúť. Môžete si ho potom len tak natrieť na chlieb, použiť do ďalšieho varenia alebo dochutiť steak či iné mäso.