MOMENTÁLNE NEDOSTUPNÉ
SEZÓNA ZBERU: APRÍL – SEPTEMBER
Hľuzovka letná je v gastronómii najčastejšie používaná a všeobecne veľmi obľúbená, lebo je cenovo najprístupnejšia. V porovnaní s ostatnými hľuzovkami má však slabšiu aromatiku, najmä na začiatku sezóny, preto ju odporúčame tepelne upraviť. Jemne povarená v tukoch (olej, maslo) pustí príjemnú vôňu a chuť, ktorá je v surovom stave menej výrazná. Skvele sa hodí do krémových omáčok na cestoviny alebo do rizota. Sezóna jej zberu je pomerne dlhá, podmienky zberu nenáročné a preto aj cena je výrazne nižšia ako pri ostatných druhoch. Ponúkame vám letné hľuzovky prvej triedy zbierané vo voľnej prírode toskánskych lesov len 24-48 hodín pred dodaním na Slovensko.
Cena je za 10 gramov vrátane DPH.