MOMENTÁLNE NEDOSTUPNÉ
SEZÓNA ZBERU: FEBRUÁR- APRÍL
Biela hľuzovka jarná, známa aj ako Tuber Borchii alebo jednoducho Bianchetto, je medzi šéfkuchármi a milovníkmi dobrého jedla veľmi obľúbená. Už v prvom momente zaujme svojou výraznou čpavkovou vôňou a vyznačuje sa príjemnou orechovo-cesnakovou chuťou. Výborná je čerstvo nastrúhaná napr. na steakoch, cestovinách, vajíčkach alebo jemne povarená v smotanových omáčkach, rizote či masle. Tieto hľuzovky sa zbierajú vo voľnej prírode talianskych lesov, pričom sezóna začína zberom na juhu a postupne prechádza do severnejších oblastí. Bianchetto sú typické tým, že na začiatku sezóny sú veľmi maličké, s hmotnosťou okolo 5 gramov. Keď dosiahnu svoj plný potenciál, majú veľkosť aj nad 100 gramov.
Cena je za 10 gramov a vrátane DPH.